Samen met Kuijpers Kip heb ik de afgelopen weken gewerkt aan een bijzonder concept: een kookboek met verhalen, personen en bijpassende recepten. Met passie deelt dit familiebedrijf haar visie op innovatie en duurzaamheid en tegelijkertijd het genieten van het eindproduct: een heerlijk kiprecept. Bijzonder zijn de portretten van vrienden, buren en partners die hun persoonlijke verhaal en recept hebben ingebracht.
Benieuwd naar de win-win-win gedachte?
Bekijk het boek online >

Tijdens het Symposium Hogere Pluimveegezondheid op 20 mei op de Venco Campus in Eersel, heeft Marcel Kuijpers het eerste exemplaar van het kookboek ‘Passie voor Kip’ overhandigd aan Carlo en Trees van de Bilt. Het is een kookboek met recepten en verhalen over het houden van kip, samengesteld door de familie Kuijpers en vrienden. De opbrengst van het boek komt geheel ten goede aan de Stichting Medisch Werk Mumbai, die basisgezondheidszorg faciliteert met speciale aandacht voor Aids en TBC op het platteland van India en de slums van grote steden.

Recepten en verhalen over het houden van kip
De familie Kuijpers houdt niet alleen veel kippen, zij geniet er ook van aan tafel. Regelmatig wordt er een nieuw recept geprobeerd en uitgewisseld. In het boek staan een aantal van deze kookideeën die binnen de familie regelmatig op tafel komen. Daarnaast staan er korte verhaaltjes en anekdotes in, die passen bij het betreffende recept of bij degene die het heeft aangeleverd voor het boek. Bovendien staat er informatie in over het bedrijf en hoe ze met dieren omgaan.
Kookboek Passie voor KipMarcel Kuijpers: “Het boek heeft zichzelf geschreven, is de afgelopen weken organisch ontstaan: elke dag kwam er een idee bij! In het kookboek komt alles samen: wie we zijn, wat onze visie is en hoe we die in de praktijk brengen. We vinden het belangrijk om op duurzame wijze te produceren. Daarbij kiezen we voor de beste balans tussen mens, dier en omgeving. Het is onze missie om betaalbaar eten te produceren voor gewone mensen. Kortom: lekker eten voor iedereen! Bovendien bieden we de mogelijkheid om deel nemen aan het boek: bij een afname van minimaal 50 exemplaren kunnen bedrijven hun eigen verhaal en recept toevoegen. Daarmee hebben zij een mooi geschenk voor bezoekers, vrienden, klanten of personeel en ons verhaal wordt door meer mensen gelezen”.

Cheque voor Stichting Medisch Werk Mumbai
Eén van de verhalen in het boek gaat over India, waar Marcel Kuijpers op reis was met een gezelschap van Wageningen Universiteit om de Indiase pluimveesector in beeld te brengen. Zo ontstond het idee om een goed doel te verbinden aan het boek: de Stichting Medisch Werk Mumbai. De opbrengst van het boek komt geheel ten goede aan deze stichting, die is opgericht door Carlo en Trees van de Bilt uit Heeswijk-Dinther. Marcel Kuijpers: “Het is geweldig hoe het kookboek de afgelopen weken is ontvangen. Intussen zijn er meer dan 1.500 boeken besteld en ben ik bijzonder blij dat we vandaag naast het eerste exemplaar van het boek, een cheque van maar liefst € 8.250,- kunnen overhandigen.” Het boek is te zien via www.kipenklaar.nl/recepten.
Cheque St MWM_2015.05.20_A3Carlo van de Bilt: ” Met plezier neem ik het eerste exemplaar in ontvangst! We vinden het bijzonder dat de familie Kuijpers erin is geslaagd om in korte tijd hun vrienden en relaties te interesseren voor een bestelling. En we zijn enorm verrast dat we meteen al een cheque overhandigd krijgen. De opbrengst van het boek willen we gebruiken voor de ondersteuning van het Theresa Health Care Centre in Gulbarga-Jewargi waar we een revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen hebben gerealiseerd.” Voor meer informatie: www.stichtingmumbai.nl