Content  maak en publiceer je natuurlijk met de bedoeling dat iemand het leest. En hoe meer mensen het lezen, hoe liever! Je bereik wordt een stuk groter als jouw lezers jouw content gaan delen.  Hieronder 5 manieren om te zorgen dat je content gemakkelijk gedeeld kan worden. Uiteraard is een eerste vereiste dat de content interessant of leuk genoeg is om te delen!

5 tips voor meer shares, likes en tweets

  1. Plaats buttons: zet bij relevante content op je website (bijvoorbeeld nieuwsberichten, blogs, productinformatie) buttons om de content te delen.
  2. Gebruik one-click buttons: hoe gemakkelijke, hoe beter. Zorg daarom je met één click op de buttons meteen kunt delen, liken, doorsturen of wat dan ook. Dus geen nieuw scherm en geen login.
  3. Wees selectief: plaats alleen buttons van de netwerken die het beste passen bij jouw content en doelgroep. Het heeft geen zin om zo veel mogelijk buttons te plaatsen, dan zien de lezers door de bomen het bos niet meer.
  4. Gebruik Pinterest: Heb je een goede afbeelding bij de content (zoals een info graphic), plaats deze dan op Pinterest. Zet de ‘pin-button’ onder de afbeelding. Zorg dat je afbeelding een goede beschrijving heeft, want Pinterest neemt dit automatisch over.
  5. Gebruik tweetable quotes. Heb je een goede quote? Zorg dan dat deze meteen getweet kan worden (click to tweet). Om het de lezers echt gemakkelijk te maken, kun je alvast een bericht met link klaar zetten, dan hoeft de lezer alleen nog te verbinden met twitter en het bericht te versturen.

Vind je deze blog leuk om te lezen? Heb je wat aan de tips? Deel het!